Våra höghöjdsbanor


Vid Tenntorp, mellan Källtopsjön och Älta hittar du våra höghöjdsbanor. Med kärlek och kreativitet har vi under de senaste 20 åren byggt och utvecklat banor för maximalt skoj. De är sinnrikt konstruerade med både kluriga och fysiska inslag för att att passa olika nivåer.

Namnen på banorna är hämtade från fina platser runt om i Erstaviksskogen, passa gärna på att utforska de fina omgivningarna med till exempel en promenad till Sandakällan eller runt sjön.

Alla våra aktiviteter genomförs med professionell säkerhetsutrustning och välutbildade guider. Anläggningen håller den högsta europeiska säkerhetsstandarden och besiktigas flera gånger årligen.


Sanda


Svårighet: Grön/blå (lätt/ganska lätt)
Höjd: 1-8 meter
Antal utmaningar: 27
Deltagarvillkor:
Maxvikt 115kg. Minst 140cm (ca 110 cm i vuxet sällskap)
Barn från 6-7 år klarar banan med vuxens hjälp. Barn över 10 år brukar fixa banan på egen hand. Funderar på vad du tror att ditt barn klarar av.


Två härliga banor i en med många kluriga utmaningar/hinder och totalt fem ziplinor. Det går att gå en lättare runda med fem utmaningar och om du vågar gå hela långa banan.  Banorna börjar nära marken och blir stegvis högre och svårare, till sist är du 8 meter upp!  Sanda passar vuxna, barn och ungdomar.


Mellanberg


Svårighet: Röd (medelsvår)
Höjd: 5-11 meter
Antal utmaningar: 14
Deltagarvillkor: Maxvikt 115 kg, minst 150 cm
Från 15 år (från 13 år med vuxet sällskap)


Mellansvår bana som börjar bekvämt uppför en trappa, vilket gör det möjligt att vänja sig med höjden. Sedan följer tre olika loopar där man själv bestämmer hur mycket man vill göra. Avslutas med en rolig ziplina ner till marken. En populär klassiker som passar de flesta!


Vreta


Svårighet: Röd (medelsvår)
Höjd: 1-13meter
Antal utmaningar: 10 (inkl Långa Ziplinan)
Deltagarvillkor: Maxvikt 100 kg, minst 150 cm
Från 15 år (från 13 år med vuxet sällskap)


För er som älskar att åka långa Ziplina. 8 olika utmaningar som börjar på marknivå och tar er 13 meter upp. Banan avslutas med två långa Ziplinor med totalt 450 meter åkning.


Högmora


Svårighet: Svart (svår)
Höjd: 15-18 meter
Antal utmaningar: 12
Deltagarvillkor:
Maxvikt 115 kg, minst 150 cm
Från 15 år (från 13 år med vuxet sällskap)


Startar med vertikal klättring upp i ett träd till första plattformen på 15 meters höjd. Banan avslutas med ett nervkittlande kliv rakt ut i luften och nedfirning. Passar deltagare som vill ha hög utmaning och som är någorlunda fysiskt starka.

äventyrsbana i stockholm

Snörom


Svårighet: Svart+ (extra svår)
Höjd: 15-18 meter
Antal utmaningar: 7, plus Snabba Ziplinan som bonus!
Deltagarvillkor:
Maxvikt 100 kg, minst 150 cm
Från 15 år (från 13 år med vuxet sällskap)


Den här banan har sju utmaningar och avslutas med Snabba Ziplinan. Den är med andra ord något kortare än Mellanberg och Högmora, men är både fysiskt och mentalt krävande. Passar er som vill ha en rejäl utmaning. En tuff bana med en fartfylld avslutning och belöning!


Långa ziplinan


Längd: 200 + 150 meter
Starthöjd: 12 meter
Hastighet:
ca 30-40 km/h
Maxvikt:
100 kg – Minimivikt 40 kg
Från 15 år (från 13 år med vuxet sällskap)


En fristående aktivitet som bjuder på två långa ziplinor efter varandra. Utmaningen inleds med klättring upp till startplattformen. Sedan susar du iväg längs vajern och landar på en plattform 200 meter längre bort. Därefter följer en 150 meter lång ziplina som avslutas med landning på marken. Långa Ziplinan är både rolig och luftig.

Långa Ziplinan ingår numera i banan Vreta (se längre upp). Den går fortfarande att boka separat, men det blir självklart roligare med hela banan!


Snabba ziplinan


Längd: 100 meter
Starthöjd: 16 meter
Hastighet:
ca 45-50 km/h
Maxvikt:
100 kg
Från 15 år (från 13 år med vuxet sällskap)


Stockholms snabbaste ziplina! Den första utmaningen är att ta sig upp till plattformen, då du klättrar upp längs trädstammen. Väl på plattformen är det dags att koppla på handtaget och snart flyger du fram genom skogen i en hastighet på uppemot 50 km/h.

Det är populärt att boka Snabba Ziplinan som en extra adrenalinkick för en särskild deltagare i gruppen, eller för hela gruppen som avslutning på ert besök.


Översiktskarta över våra höghöjdsbanor
FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER!
Sagt om oss


Fina och utmanande banor. Jättebra instruktör, pedagogisk, hjälpsam och kunnig!

Vill bara tacka för den vackraste platsen och estetiska bastun på jorden, nu har ni smyckat den med fin belysning oxå.

Vi hade en toppen kväll, de kommer bli många nya gäster, de va såååå begaystrade

 

Ett lite senkommet, men STORT tack för att vi med kort varsel kunde hyra Skogslägret till min 60-års fest 27 augusti! Det blev en underbar, magisk kväll. Ni hade gjort så fint i tältet, med ormbunkar, kottar och lyktor på borden! Det kunde inte varit bättre! Vi hade också sådan tur att Linda blev ledig och kunde laga maten, som var en riktig gourmetupplevelse. Vid midnatt hoade en uggla en bit in i skogen, alltmedan facklorna lyste i träden. Både vi och gästerna kände att det här var en alldeles speciell fest. Inte minst vill jag tacka dig för att du var så vänlig och hjälpsam i alla våra kontakter! Sådant betyder mycket.

Supermysig bastu med lägerelden intill.
Vi hade supertrevligt!

Allt är helt fantastiskt! Stort tack (hyrde bastun)

Mycket trevlig instruktör som var engagerad hela kvällen!

Mycket bra genomgång av säkerheten och info om hur man tar sej fram på banan. Toppen kille (Håkan) som var lugn och sansad 🙂

Bra nivå på banan för en balanserad grupp. Mycket kunnig och proffsig instruktör.

Kanonbra instruktör!
Hjälpte till lagom mycket, tydliga säkerhetsinstruktioner och hade koll men höll sig lite i bakgrunden.

En rolig aktivitet som gav ett härligt adrenalintillskott till vår möhippa!

Instruktören var jättetrevlig och var bra på att få med hela gruppen trots olika erfarenhet och rädsla/orädsla.

Främst ett eloge till instruktörerna som var så glada, entusiastiska, kunniga, hjälpsamma och flexibla i synnerhet när vi hamnade på fel plats och tiden började rinna iväg. De väntade in oss och hjälpte min sons vän som blev rädd på ett ställe.

Banan i all ära, men utan instruktören hade det inte blivit en lika bra upplevelse. Han kom med tips, pepp, råd och stöttning, både till mig och min son. Rätt person på rätt plats!

Grymt kul! Allt var bra tyckte både stora som små, tack.

The sauna by the water was magic, super clean and cozy enough space for 15 people! Included changing…

Mycket bra guide! Tydlig, trevlig & gjorde en stor del av upplevelsen för oss alla! Nivån på banan var läskig men otroligt rolig på samma gång.

Allt var över förväntan. Grymt!

Vi hade superkul och tyckte att instruktörerna var trevliga. Några tips på teknik innan vi körde igång hade uppskattats. Men i det stora hela var det toppen!

Ruben var en jättebra instruktör med stort tålamod för våra olika behov:-)

Tack för en fantastisk eftermiddag.
Vi fick hem ett gäng lyckliga ungdomar. Det kommer bli fler besök.