Om Äventyrsbanan

Vår ambition på Äventyrsbanan är att låta alla som vill utmana sig och ha en annorlunda upplevelse ska få göra det på ett enkelt och säkert sätt. Vårt arbetssätt är enligt äventyrspedagogiken där en av grundstenarna är den inre motivationen. Sedan invigningen 2000 har vi ungefär 10 000 besökare per år och vi arbetar hårt för att alla ska få en unik upplevelse.

Vi som arbetar här

Anita Rostén
Anita  är VD och har varit med sedan starten, har utbildning och lång erfarenhet inom Äventyrspedagogik, gruppdynamik och upplevelsebaserad inlärning. Hon är även välmeriterad inom klättring, både som elitklättrare, landslagstränare och auktoriserad instruktör, samt att hon utbildar och examinerar inom Svenska klätterförbundet.
Som tränare för landslaget använde Anita teambuilding för att stärka gruppen och förbättra resultaten. Även om klättring är en individuell tävlingsform så blev det en märkbar förbättring i slutresultaten när gruppen byggt upp tillit.


Jan Ahrens
Tillsammans med Anita är Jan Ahrens delägare i företagets och ansvarig för bygg och säkerhet. Janne har lång erfarenhet inom snickeri, turism och friluftsliv och är även delägare till hotell och restauranger i Edsåsdalen, Åre. När Janne inte bygger på en ny aktivitet så klättrar han. Är det vinter så hittar man honom på isen eller i skidspåren.Jonas Paulsson
Jonas är marknads- och kommunikationsansvarig och hjälper oss på bokningen. Även Jonas arbetar som instruktör på våra höghöjdsbanor och aktiviteter. Jonas har lång erfarenhet som klättrare och fotograf, intressen som tillsammans med stigcykling tar upp mycket av Jonas fritid. 


Alla instruktörer
Tillsammans med oss har vi ett tiotal härliga instruktörer som gillar att vistas utomhus med andra. Alla är utbildade inom ledarskap, säkerhet och äventyrspedagogik och ser till att din upplevelse hos oss blir något utöver det vanliga. Många av våra besökare öser lovord över vår personal, vilket vi självklart är väldigt stolta över!