Sanda (f d Långa Länken)


svårighetsgrad: grön & blå

Två stycken lägre banor som passar barn och medföljande vuxna samt deltagare som är obekväma med höjder. Korta Sanda (ny bana!) är lättast med fem aktiviteter varav en ziplina som tar en ned till marken igen.
Långa Sanda är lätt i början och man kan välja att avsluta med en ziplina efter de 7 första aktiviteterna. Fortsätter man blir det härifrån svårare och högre med sammanlagt 20 moment mellan träden och flera olika ziplines.

Över 140 cm och från 10 år kan göra banan självständigt. Nedre gräns 110 cm / 7 år i sällskap med vuxen.
Räkna med 1,5-2 timmar. Större grupper (20-30 deltagare) räkna med ca 2,5 timmar.

Är ni en skola eller förening? Vill ni få med er mer friluftskunskaper så boka till ”Team Unga”, ett program där vi kombinerar höghöjdsbanan med olika aktiviteter i skogen. Genom kluriga och roliga övningar på marken får eleverna lära sig mer om natur, friluftsliv och varandra. Det går också att boka lägerskola med övernattning ute i Sjölägret vid Sandasjön.

Säkerhet

Alla våra aktiviteter genomförs med professionell säkerhetsutrustning och välutbildade guider. På Sanda säkrar man sig med så kallade Smart Belays, säkringskarbiner där det bara går att öppna en av dem i taget. Detta gör aktiviteten helt säker även för de yngre deltagarna.

Vår anläggning håller den högsta europeiska säkerhetsstandarden och besiktigas regelbundet.
Man behöver inte vara vältränad för att göra en höghöjdsbana men det finns några saker att tänka på inför ert besök. Vi vill därför att du läser igenom våra säkerhetsregler och rekommendationer.